open-navfaktor-logo
search
BHRT potvrdio
Evo gdje možete gledati sve utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu
Svjetsko prvenstvu u fudbalu bit će održano od 20. novembra do 18. decembra 2022. godine.
04.11.2022. u 21:48
get url
text

BHRT kao vlasnik TV prava za Mundijal u Kataru, koji će se prvi put u historiji održati u zimskom periodu, za svoje gledatelje će osigurati bogat sportski program.

Gledatelji BHT1 će 20. novembra od 16 sati moći pratiti spekakularno otvaranje ovogodišnjeg Mundijala.

- Uzimajući u obzir popularnost fudbala u našoj zemlji, tradiciju prijenosa svih utakmica sa prethodnih šampionata, ali i obligacijske sadržaje i termine koje nalaže FIFA, u periodu Svjetskog prvenstva doći će i do reorganizacije programske sheme BHRT-a.

Uz partnersku saradnju sa kompanijom BH Telecom, BHRT će za njene platforme i korisnike ustupiti prijenose 18 utakmica, 14 iz grupne faze, te po dvije osmine finala i četvrtfinala.

Inače, u sklopu realizacije Mundijala, Sportski program BHT1 će, sa svim raspoloživim kapacitetima i maksimalnim angažmanom, pored direktnih prijenosa i snimaka realizirati i specijalnu emisiju koja će sadržavati obavezne highlightse odigranih utakmica određenog dana u maksimalnom trajanju od deset minuta, a koje će uz voditelja uživo analizirati i naši stručni konsultanti i gosti - saopćili su iz BHRT.

U okviru svojih programa BHT1 će prije i za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva osigurati popratne sadržaje vezane za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U programu BHT1 gledatelji će moći pratiti 46 utakmica u direktom prijenosu.

Za one koji nisu u svojim domovima ili uz male ekrane utakmice i sve vezano za Svjetsko prvenstvo u Kataru moći će pratiti putem portala bhrt.ba. Bit će dostupna dva streama, BHT1 i BHT HD, kao i stream radija.

Iz BHRT napominju da zbog pravila Međunarodne fudbalske federacije svaki stream putem portala i aplikacije može pratiti samo u Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.