open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas i u narednim danima
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Na planinama i u nižim područjima sjeverozapadne Bosne se očekuje slab snijeg ili susnježica.
23.11.2022. u 08:02
get url
text

Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni. Dnevna temperatura od tri do osam, na jugu od 10 do 14 stepni.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, minus dva stepena.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremenskih prilika, postepeno zahlađenje, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovat će izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati.

Sutra će biti smanjenje oblačnosti prijepodne na području Hercegovine i Krajine, a u poslijepodnevnim i večernjim satima i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu do osam stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjerena naoblaka. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu zemlje od četiri do sedam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.