open-navfaktor-logo
search
Na planinama snijeg
Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas je oblačno vrijeme sa kišom ili rosuljom u većini područja.
10.10.2021. u 10:25
get url
text

Jutros je najniža temperatura zraka izmjerena na Bjelašnici i Ivan-sedlu, nula, dok je najtoplije bilo u Neumu, 12 stepeni. U Sarajevu su izmjerena tri stepena Celzijusa.

Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od tri do devet, na jugu do 12 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura zraka oko četiri stepena.

U ponedjeljak se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa snijegom. Poslije podne prestanak padavina na zapadu, jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine. Vjetar slab sjeverni. Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do devet, a dnevna od tri do osam, na jugu od devet do 14 stepeni Celzijusa.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od dva do sedam, na jugu do 10, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U srijedu u Bosni očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša ili rosulja je moguća na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. U Hercegovini prije podne uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost, a poslije podne porast naoblake. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 11, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 17 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se očekuje oblačno vrijeme. Tokom dana slabe padavine na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od nula do pet, na jugu do devet, a dnevna od pet do 11, na jugu do 15 stepeni Celzijusa.

Kolovoz u Bosni i Hercegovini jutros je pretežno mokar ili vlažan, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozačima su skrenuli pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetovali su maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.