open-navfaktor-logo
search
Dinamo potvrdio
FK Borac dogovorio prijateljski meč protiv kluba iz Rusije
Fudbaleri Borca tokom pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrat će utakmicu protiv kluba iz Rusije.
12.01.2023. u 11:50
get url
text

Protivnik će biti moskovski Dinamo, a ovaj meč bi trebao biti odigran u Beleku, gdje je planirano da se Banjalučani pripremaju za drugi dio sezone. Tako bar tvrdi klub iz Moskve na svom zvaničnom internet sajtu.

No, pitanje je da li će Borac putovati u Tursku na pripreme, zbog finansijskih problema u klubu. Trener Vinko Marinović prozivku je trebao obaviti jučer, ali je početak priprema pomjeren za 14. januar zbog problema finansijske prirode.

VEZANI TEKST - Borcu potrebna dva miliona KM: "Svi se nadamo da neće doći do najgoreg scenarija"

Bogoljub Zeljković, potpredsjednik Borca, priznao je da je klubu potrebno dva miliona KM za "tekuće probleme" (u Borcu se igračima, zaposlenim u radnoj zajednici duguje šest plaća, a na to treba dodati i dugove prema dobavljačima, hotelima, bivšim igračima...). 

Ukoliko se finansijska situacija popravi, prema ranijem planu, Borac bi u Tursku trebao otputovati 27. januara, a dva dana kasnije mogao bi igrati protiv kluba iz Rusije.

Inače, FIFA i UEFA su iz svih svojih takmičenja suspendovali ruske klubove i reprezentacije zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.