open-navfaktor-logo
search
Revijalna utakmica
FK Sarajevo stiže na proslavu 100. rođendana ilidžanskog Igmana
FK Igman sa Ilidže ove godine slavi stoti rođendan i tim povodom će odigrati revijalnu utakmicu protiv FK Sarajevo.
24.04.2023. u 12:32
get url
text

Klub sa Ilidže osnovan je 1. maja 1923. godine, a nadaleko je poznato da su u njemu ponikli Josip Katalinski, Murat Šaran, Gordan Vidović, Sead Jesenković, Milenko Bajić, Branislav Berjan, Ivica Petković, otac Vladimira Petković, proslavljenog fudbalera i trenera, te mnogi drugi.

S tim u vezi pokrenuto je nekoliko aktivnosti, a jedna od njih je svakako i revijalna utakmica u kojoj će se tim Igmana sastati sa ekipom FK Sarajevo, piše Sport1. Utakmica je na programu 3. maja (srijeda) od 16 sati u Trening centru FK Igman na Ilidži.

Toga dana u prostorijama u Trening centru bit će organizovana i izložba, koja će pokazati historiju Igmana, a u izradi je i monografija koja govori o historiji ovog kluba.

Treba istaći da je u posljednjih nekoliko godina Igman uradio dosta na infrastrukturi, pa se tako sada na Ilidži nalazi jedan od najfunkcionalnijih Trening centara u našem glavnom gradu, ali i Bosni i Hercegovini. Na Ilidži su svoje treninge obavljali mnogi premijerligaški klubovi, kao i reprezentacije, a veliki broj turnira u svim uzrasnim kategorijama održan je na terenima centra.

Paralelno sa svim aktivnostima dosta se radi i sa omladinskom školom, pa tako danas Igmanovu školu fudbala pohodi nekoliko stotina djece u svim kategorijama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.