open-navfaktor-logo
search
Stiže li Vasoski
FK Sarajevo traži trenera: Kakva je uloga bivšeg igrača Željezničara?
Fudbalski klub Sarajevo u potrazi je za trenerom, a jedan od glavnih kandidata je Aleksandar Vasoski.
06.01.2022. u 14:49
get url
text

Mediji u Sjevernoj Makedoniji prije dva dana najavili su mogućnost da bivši reprezentativac ove zemlje sjedne na klupu trofejnog bh. tima.

Navodno je Vasoski u našem glavnom gradu razgovarao sa Ismirom Mirvićem, predsjednikom Bordo tima, a danas ili sutra trebalo bi biti poznato hoće li naslijediti Gorana Sablića.

A kako je Sarajevo pronašlo stručnjaka iz Sjeverne Makedonije?

U cijelu priču po svemu sudeći umiješan je Mario Stanić, bivši fudbaler Željezničara, gradskog rivala premijerligaša sa Koševa. Na Instagram profilu Vasoskog dostupna je fotografija na kojoj se Makedonac grli sa Stanićem.

Stanić je prije nekoliko mjeseci predložio Mirviću da angažuje Ivana Kepčiju, s kojim je sarađivao u splitskom Hajduku (Stanić bio bio savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku, a Kepčija sportski direktor).

VEZANI TEKST - Asmir Suljić na Koševu, dolazi trener iz Sjeverne Makedonije?

Nedugo potom Kepčija je dobio posao u Bordo klubu, gdje će ubuduće raditi kao savjetnika za sport vlasničke grupacije, a osnovni zadatak mu je da pronađe ljude u sportskoj strukturi koji trenutno nedostaju (za prvi tim i Akademiju FK Sarajevo).

Kako je četiri dana prije kraja 2021. godine raskidom saradnje sa Sablićem ostalo upražnjeno mjesto šefa stručnog štaba prvog tima po svemu sudeći Kepčija je, na asistenciju Stanića, Mirviću predložio Vasoskog.

Stanić je ponikao u Željezničaru čiji dres je nosio na 70 utakmica, a u karijeri je još nastupao za Dinamo Zagreb, Sporting Gijon, Benficu, Club Brugge, Parmu i Chelsea. Nastupao je za reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske, a sa Vatrenim je 1998. godine osvojio bronzanu medalju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.