open-navfaktor-logo
search
Za sladokusce
Fudbalska groznica u Evropi: I Džeko igra veliki derbi
Zaljubljenici fudbala širom svijeta odgodit će obaveze ostavljene za poslijepodnevne sate, udobno se smjestiti u fotelju, zarobiti daljinski upravljač i birati koji evropski derbi će gledati, a danas ih je pregršt.
24.10.2021. u 08:03
get url
text

Već od 16.15 sati na rasporedu je najveći španski, ali i svjetski okršaj, sudar poljuljane Barcelone i Real Madrida na Nou Campu. Prvi je ovo El Clasico koji Barcelona igra poslije odlaska Lionela Messija, a Kraljevi su odavno zaboravili da je Cristiano Ronaldo bio njihov član. Nekad sudar Ronalda i Messija, danas nekih novih zvijezda koje obećavaju, prenosit će Arena Sport 2.

Cristiano Ronaldo bit će sudionik najvećeg engleskog derbija. Od 17.30 sati na Old Traffordu snage će odmjeriti Manchester United i Liverpool. Susret prenosi Sport Klub.

Jedan od velikih derbija igrat će i Edin Džeko. Sudar Intera i Juventusa, popularni Derby d'Italia na rasporedu je od 20.45 sati. Arena Sport 2 prenosit će susret iz Milana.

Francuska policija u pripravnosti dočekuje Le Classique, duel Marseillea i PSG-a, koji obično na terenu i van njega garantuje haos. Obračun najvećih francuskih klubova počinje u 20.45 sati, uz prijenos na Areni Sport 4.

Pozitivno je što će se svi derbiji igrati pred punim tribinama, što će biti poseban motiv za fudbalere koji su željni pravog fudbalskog ambijenta, huka s tribina, atmosfere...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.