open-navfaktor-logo
search
Nastupaju četiri selekcije
Fudbalski utorak: Zmajići jure EURO, Zmajevi traže prekid crnog niza
Fudbalski utorak će biti dan kada će na teren četiri reprezentacije Bosne i Hercegovine.
29.03.2022. u 07:29
get url
text

Dvije selekcije imat će priliku da izbore plasman na evropska prvenstva, dok će druge dvije praktično igrati revijalne mečeve.

VEZANI TEKST - Osiguran prijenos historijskog meča bh. juniora protiv Francuske

One rezultatski važnije utakmice igraju se u istom terminu. Od 15 sati kadeti i juniori lovit će plasman na EURO.

Kadetima je u Etno-selu Stanišić za plasman na Evropsko prvenstvo potrebna pobjeda protiv Belgije.

Trenutno obje ekipe imaju po tri boda, ali Belgijanci imaju bolju gol-razliku.

Juniori su nakon pobjeda protiv Češke i Švedske usamljeni na prvoj poziciji i za plasman na EP dovoljan im je bod protiv Francuske, koja je domaćin kvalifikacionog turnira.

Mlada (U-21) reprezentacija gostuje Italiji u kvalifikacijama za EP. Meč se igra od 17.30 sati u Trstu, a izabranici selektora Slobodana Starčevića pokušat će napraviti dobar rezultat protiv favorizovanih Azzurra, koji su jedini neporaženi tim u grupi F.

I na kraju dana na Bilinom polju u Zenici naša A reprezentacija će ugostiti Luksemburg i pokušati popraviti utisak iz prethodne utakmice protiv Gruzije. Zmajevi su u seriji od četiri uzastopna poraza i pokušat će prekinuti ovaj niz.

Iako smo u crnoj seriji, selektor Ivaylo Petev ne razmišlja da podnese ostavku, a utakmicu je najavio kao da smo velesila, a ne tim koji je u posljednjem meču potpisao kapitulaciju protiv Gruzije.

VEZANI TEKST - Dok Petev ruši ugled Zmajeva, Zeljković šuti, a Misimović se opet negdje sakrio

- S obzirom na to da u svakom meču moramo ići na pobjedu, bez obzira na protivnika, mi moramo dati sve od sebe. Povjerenje u igrače nisam izgubio, niti ću izgubiti. Siguran sam na koji način moramo izaći, a sve i jedan igrač mora izaći iz svoje zone komfora - poručio je Petev.

Opet je govorio o (ne)sreći, poništenom golu i formaciji 3-5-2 koja, sudeći po rezultatima, nije dobra, ali Petev neće odustati od nje. Vjeruje kako je ova formacija najbolja za bh. tim.

- Pokazali smo da jako dobro odgovara ovaj sistem našim igračima. Da smo zabili šanse koje smo imali, onda ne bi bilo ovih pitanja. Ja se rukovodim s onim što imam u kadru - istakao je Petev.

Utakmica na Bilinom polju počinje u 20.45 sati uz direktan TV prijenos na Nova BH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.