open-navfaktor-logo
search
Omladinska liga prvaka
Ganjaju zaostatak: Juniori Borca spremni za revanš sa Ashdodom
Juniori banjalučkog Borca će u srijedu od 19 sati na stadionu Dr. Milan Jelić u Modriči igrati revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Ashdoda.
11.10.2022. u 12:47
get url
text

U prvoj utakmici u Izraelu ekipa Ashdoda je slavila sa 2:0, ali šef stručnog štaba crveno plavih Zoran Dragišić poručuje da su njegovi momci spremni za podvig.

– Nama svima u klubu je jako žao što premijerno utakmicu omladinske Lige prvaka prvi put u svojoj historiji ne možemo igrati u našem gradu pred našim navijačima zbog renoviranja terena. Što se tiče same utakmice svjesni smo kakav nas težak zadatak očekuje.

VEZANI TEKST - Juniori Borca poraženi u Izraelu

Mi smo prvu utakmicu u Izraelu i pored naše dobre igre izgubili 2:0, i mislim da u ovom momentu bi bilo jako neozbiljno da obećavamo bilo šta drugo osim borbe za svaku loptu od prve do posljednje minute. Golovi u prošloj utakmici su pali nakon tehničkih grešaka i mi moramo poraditi na tome da ih bude što manje, ali ako gledamo širu sliku da nema tih grešaka u modernom fudbalu, onda bi svaka utakmica završila bez golova. Uz sve te greške presudilo je naše neiskustvo igranja evropskih utakmica.

Ono što nas može sutra dovesti do situacije da izbacimo Ašdoda i plasiramo se u drugo kolo su dvije stvari. Prva je maksimalna koncentracija na sve detalje i segmente igre od početka do kraja utakmice, da tačno znamo šta radimo kad se branimo, a šta kad napadamo, i druga stvar je ono što nas je krasilo u prvoj utakmici, a to je agresivnost koju još moramo dići na viši nivo, ako želimo savladati tim iz Izraela - kazao je Dragišić.

- Bez obzira na to što ganjamo rezultat, moramo biti oprezni do određenog momenta, jer nikad nije kasno krenuti u totalnu ofanzivu. Najveća greška u ovakvim utakmicama je odmah krenuti silovito, i ukoliko se previše otvorimo i primimo rani pogodak, ta utakmica je praktično izgubljena, s obzirom na rezultat iz prve utakmice - dodao je trener juniora Borca, prenosi Mondo.

Bolji iz ovog duela u narednoj rundi igrat će protiv boljeg iz dvoboja MTK Budimpešta (Mađarska) - Jelgava (Latvija).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.