open-navfaktor-logo
search
Rokada na klupi
Gojak i Menalo dobili trenera u Dinamu, Zrinjski sačuvao Jakirovića
Do kraja sezone glavni trener Dinama, za koji nastupaju Amer Gojak i Luka Menalo, bit će Ante Čačić.
21.04.2022. u 15:18
get url
text

Ante Čačić dolazi nakon što se hrvatski prvak poslije poraza od Hajduka rastao sa Željkom Kopićem, a vodio je Dinamo ranije u trenerskoj karijeri, od decembra 2011. do novembra 2012. godine. S plavima je u sezoni 2011/12. osvojio naslov prvaka Hrvatske i Hrvatski kup te je u sezoni 2012/13. ostvario plasman u grupnu fazu UEFA Lige prvaka.

VEZANI TEKST - Gojak izgubio veliki derbi, "zakuhalo" se u Hrvatskoj, Hajduk opet u igri za titulu
 

Dinamo je u toj sezoni u kvalifikacijama za grupu elitnog takmičenja protiv Ludogoreca, Sheriffa i Maribora ostvario niz od šest utakmica bez poraza, tačnije pet pobjeda i jedan remi. 
 
Čačić je u periodu od 2015. do 2017. godine bio na mjestu selektora hrvatske A reprezentacije s kojom je ostvario učinak od 15 pobjeda, šest remija i četiri poraza u 25 utakmica, uz gol-razliku 46:16. Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine odveo je Hrvatsku do osmine finala gdje ju je u produžetku savladao kasniji europski prvak Portugal.

Kao mogući trener Dinama spominjao se i šef struke Zrinjskog Sergej Jakirović, ali jasno je da od toga neće biti ništa, barem do naredne sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.