open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajica
Goran Lojo: Na Vlašiću podići formu na očekivani nivo
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je prvu fazu priprema za premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu u septembru u Australiji.
22.08.2022. u 10:56
get url
text

U Marseilleu su u protekla dva dana bh. košarkašice odigrale dvije pripremne utakmice, jednu zatvorenog i jednu otvorenog tipa u kojoj su pretrpjele ubjedljiv poraz od viceprvaka Evrope, selekcije Francuske.

Selektor Goran Lojo ističe da je poraz očekivan s obzirom na disbalans na centarskim pozicijama i neigranje nekoliko ključnih bh. igračica u tom susretu.

- Bili smo deficitarni na centarskoj poziciji, osjeti se taj visinski debalans između naše ekipe i Francuske. Naravno, fali nam Jonquel Jones koja je naš prvi centar, za razliku od prošle godine nema Marice Gajić, dok je Sara Heljić napustila pripreme zbog povrede i predstojeće operacije prednjih ligamenata. Također, nije igrala ni prvi playmaker Matea Tavić radi problema s leđima - izjavio je Lojo.

Uz probleme zbog igračkog kadra Lojo dodaje da ekipa još nije dovoljno fizički spremna.

- Krenuli smo obrnutim redosljedom, prvo smo otišli na prijateljske utakmice u Italiji bukvalno bez ijednog odrađenog treninga, zatim smo odigrali još četiri prijateljske utakmice uključujući ove dvije protiv Francuske. Nadam se da ćemo u završnoj fazi priprema prije odlaska u Australiju, koje ćemo odraditi na Vlašiću u trajanju 14-15 dana, podići formu na očekivani nivo a kada se priključi Jones to će biti totalno druga priča - zaključio je selektor bh. tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.