open-navfaktor-logo
search
Novi problemi
Greenwood nakon hapšenja: Saigrači ga blokirali, United povukao njegove dresove, Nike raskinuo ugovor
Slučaj mladog fudbalera Masona Greenwooda tek je počeo šokirati sportsku javnost, a već ima fatalne posljedice za njegovu karijeru.
01.02.2022. u 10:48
get url
text

Policija Manchestera je 31. januara uhapsila Greenwooda nakon otpužbi za zlostavljanje i seksualni napad na svoju djevojku Harriet Robson.

Ona je na Instagramu objavila fotografije raskrvavljena lica i modrica po tijelu i za to je optužila Greenwooda. Robson je objavila i audiosnimak na kojem se može čuti muški glas kako je tjera na seks, što ona odbija.

Manchester United je odmah suspendovao dvadesetogodišnjeg fudbalera. Međutim, problemima za engleskog reprezentativca nema kraja.

VEZANI TEKST - Poslije šokantnih tvrdnji djevojke uhapšena zvijezda Uniteda

Najveće zvijezde Uniteda Cristiano Ronaldo, David De Gea i Paul Pogba prestali su pratiti engleskog krilnog igrača na svojim društvenim mrežama, a niti jedan saigrač nije mu pružio podršku.

Crveni Đavoli su uklonili njegove ime sa liste za pretragu u online prodavnici, gdje se više ne pojavljuje ni jedan proizvod sa imenom Greenwood. Osim toga, klupski sponzori kao što su TeamViewer ili Cadbury čekaju rezultate policijske istrage, ali su već najavili da se fudbaler neće pojavljivati ​​u njihovim kampanjama. 

Nike je prekinuo ugovor sa Greenwoodom, a također je postao i meta navijača koji traže povrat novca za njegove dresove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.