open-navfaktor-logo
search
Bjelašnica
GSS Sarajevo: Izvedena vježba spašavanja s vertikalnog transporta
Vježba je izvedena na Bjelašnici na lokalitetu Heliodrom, a zona je odgovornosti GSS - stanice Sarajevo po elaboratu o spašavanja u slučaju zastoja šesterosjedne žičare na olimpijskoj planini
14.12.2019. u 13:16
get url
text
GSS Sarajaevo, spašavanje Bjelašnica

U sklopu priprema za predstojeću ski sezonu, Gorska služba spašavanja, stanica Sarajevo, u subotu je izvela tehničku vježbu spašavanja s vertikalnog transporta.

Vježba je izvedena na Bjelašnici na lokalitetu Heliodrom, a zona je odgovornosti GSS - stanice Sarajevo po elaboratu o spašavanju u slučaju zastoja šesterosjedne žičare na olimpijskoj planini.

- Ovakve vježbe se provode s ciljem uigravanja timova i usklađivanja opreme za spašavanje sa žičara, a prateći svjetske standarde koji vladaju u oblasti ovakvih spašavanja. Provođena kroz timove spomenuta vježba je uključila sve aktivne članove Gorske službe spašavanja stanice Sarajevo koji će i ovu godinu provesti kao dežurni tim na Bjalašnici i Igmanu - naveli su iz GSS-a.

Predsezonska vježba spašavanja s vertikalnog transporta je sastavni dio dobre saradnje koju Gorska služba spašavanja, stanica Sarajevo ima sa preduzećem ZOI '84, kao i sastavni dio ugovora o tehničko-poslovnoj saradnji između ove dvije organizacije.

{$galerijaFotografija}

GSS Sarajaevo vježba spašavanja na Bjelašnici
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.