open-navfaktor-logo
search
Super liga
Hajradinović asistirao Hodžiću za prvjenac, Kasimpasa ispustio dva gola prednosti
Fudbaleri Kasimpase upisali su treći ovosezonski remi nakon što su meču osmog kola Super lige odigrali 2:2 protiv Antalyaspora, a istanbulski sastav ima za čim žaliti jer je imao dva gola prednosti.
07.11.2020. u 13:20
get url
text

Domaći tim u kojem su od prve minute zaigrali bh. reprezentativci Haris Hajradinović i Armin Hodžić poveli su u devetoj minuti preko Koite.

U 65. minuti meča osmog kola turske Super lige Kasimpasa je udvostručio prednost. Strijelac drugog gola za istanbulski sastav bio je bh. reprezentativac Armin Hodžić, kojem je ovo bio prvjenac u dresu turskog tima u koji je stigao iz MOL Fehervara.

Hodžića je odličnom asistencijom "počastio" reprezentativni kolega i fudbaler s kojim je zajedno ponikao u redovima Željezničara Haris Hajradinović. Zanimljivo da je bh. napadač pogodio glavom, u padu, iako je bio leđima okrenut protivničkom golu, no pokazao je odličnu snalažljivost.

Samo dvije minute kasnije Hodžić je napustio teren, a tada kao da su stvari krenule naopako po domaćina jer je u 72. minut Sari smanjio na 2:1, da bi Sam u prvoj minuti sudijske nadoknade pogodio za konačnih 2:2.

Pogodak Hodžića i asistenciju Hajradinovića pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.