Golom u pobjedi nad Anderlechtom u drugom kolu UEFA Evropa lige u Briselu (2:0) Izet Hajrović, bosanskohercegovački fudbaler, postao je treći najbolji strijelac zagrebačkog Dinama u jednoj sezoni u međunarodnim takmičenjima, javlja Anadolu Agency (AA).

Hajrović se sinoć šesti put upisao u strijelce u ovoj sezoni u utakmicama pod okriljem UEFA-e. Prije briljantne partije u Belgiji, postizao je golove u kvalifikacijama Lige prvaka protiv Hapoela u Zagrebu i na gostovanju u Izraelu, ali i protiv Young Boysa. Dva gola Hajrović je dao u prvom kolu Evropa lige u trijumfu nad Fenerbahceom (4:1).

Na vječnoj listi golgetera Dinama u jednoj evropskoj sezoni Hajrović je iza sebe, između ostalih, tako ostavio i Roberta Prosinečkog, danas selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Trenutno dijeli treće mjesto s Goranom Vlaovićem, koji je šest puta tresao mreže inostranih protivnika Dinama u sezoni 1993/94. Uspješniji su samo Sammir sa sedam golova u sezoni 2010/11. i Igor Cvitanović s osam 1997/98.

Hajrović će u ovoj sezoni u Evropi odigrati još najmanje četiri utakmice. Ukoliko Dinamo prođe dalje iz grupe D, što je veoma vjerovatno jer poslije dva kola prvi je na tabeli s maksimalnim brojem bodova, Hajrović će imati priliku da u još više mečeva pokuša postati najbolji strijelac svih vremena u Modrom dresu u jednoj evropskoj takmičarskoj godini.