open-navfaktor-logo
search
Problemi na kraju
Haos u Beču: Navijači Hrvatske se tukli s interventnom policijom, ima i privedenih
Hrvatska je u Beču savladala Austriju sa 3:1 i ovjerila je prvo mjesti u grupi A1 Ligi nacija.
26.09.2022. u 00:14
get url
text

Na Prateru je generalno bila jako dobra atmosfera, ali na kraju je bilo i uhapšenih. U finišu susreta na tribinama su izbili neredi. Kako pišu Sportske novosti, austrijska interventna policija, specijalizovana baš za sportske događaje, privela je nekoliko Hrvata, neslužbeno trojicu, četvericu...

Grupa od dvadesetak navijača, za koje SN piše da su uglavnom pripadnici Tornada i Torcide, imala je izvješenu parolu protiv HNS-a, bilo je poznatog skandiranja "HNS pederi..." i paljenja baklji, na što su im ostali gledaoci prvo zviždali, a potom ih i gađali čašama i kovanicama.

Nisu ostali dužni, reagirali su gađajući publiku ispred sebe. To je bio trenutak kad je reagirala policija s kojom su se potukli, da bi na kraju interventna policija privela u lisicama nekolicinu njih, a i mnogi drugi su dobili poprilične batine.

To se sve događalo na dijelu tribina koji nije bio službeni hrvatski sektor. No potom su u službenom hrvatskom sektoru reagirali Funcuti, Ultrasi i još neki, ali je policija uspjela spriječiti da izbiju veći neredi.

Tačne informacije o broju uhapšenih i svim detaljima tih incidenata na tribinama Pratera tek će se saznati kasnije...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.