Nakon primljenog poziva, spremna ekipa, koju su činili dr. Kenan Ljuhar i medicinski tehničari Alan Ibrulj i Ajna Tatarević, odmah su krenuli na adresu i za nekoliko minuta bili su u stanu žene koja ih je pozvala.

- Brzo smo stigli na adresu, za tri, četiri minute, jer imamo punkt u toj općini. Kad smo stigli dijete je već normalnije disalo. Mi smo mališana odmah pregledali i utvrdili da nema opstrukcije i da može nesmetano disati. Šta se desilo, da li je dijete progutalo komadić igračke ili se "zagrcnulo" pljuvačkom, ne znamo. Nakon obavljenog pregleda djeteta, majku smo posavjetovali da ga odvede na pregled kako bi se tačno utvrdilo šta se desilo. Najvažnije je da je dijete sada dobro i da cijeli slučaj ima sretan ishod – kazao nam je dr. Kenan Ljuhar.

Majka dječaka večeras je Zavodu za hitnu medicinsku pomoć poslala zahvalnicu.

- Poštovani, zaista sam osjetila potrebu i želju da Vam se zahvalim od srca. Danas ste mi spasili sina od 22 mjeseca. Prilikom igranja samo je počeo da se guši, pjeni i plavi. Pokušala sam na razne načine da mu pomognem, ali bez uspjeha, on je samo tražio zraka. Nisam imala izbora nego da pozovem Vas. Dok smo bili na liniji i podaci se uzimali, kolege su već stigle. Sve je trajalo 3-4 minute, a meni kao godina. Dr. Kenan Ljuhar i njegova ekipa su došli u tako kratkom roku. Ja Vam ne mogu opisati koliko su oni ljubazni, spretni, brižni i sve se tako riješilo kao da se ništa nije dogodilo. Zaista naši građani treba da dobro razmisle prije nego bilo šta loše upute prema Vama. Vaš rad nema cijenu, to se ne može platiti. Ono što sam preživjela ne bih poželjela nikome. Ali hvala Bogu pa imamo Vas.
P.S. maleni je dobro hvala Bogu. Želim Vam puno uspjeha i što manje ovakvih intervancija, a dr. Kenanu i ekipi još jedno veliko hvala od srca - napisala je majka dječaka.