open-navfaktor-logo
search
Mečevi odluke
Hoće li Petev tražiti pomoć od "Gianninija iz Plovdiva"?
Fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo očekuju dvije utakmice u grupi D.
09.11.2021. u 18:59
get url
text

Zmajevi će u borbi za baraž na Bilinom polju odmjeriti snage s Finskom, a potom i Ukrajinom.

Upravo se BiH, Finska i Ukrajina bore za dodatne kvalifikacije. Zmajevi će odigrati dva meča, kao i Finska, dok je Ukrajini ostao jedan duel i to onaj protiv Zmajeva u Zenici.

Ukrajina će iskoristiti priliku da se dodatno uigra pred duel odluke. Četvrtfinalisti sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u četvrtak će u prijateljskoj utakmici dočekati Bugarsku.

Zbog svega će, vjerovatno, Ivaylo Petev, selektor BiH, s posebnom pažnjom posmatrati taj dvoboj. Bugarska je njegova domovina, a Ukrajina rival Zmajevima u kvalifikacijama.

Iako su Ukrajina i BiH nedavno odmjerili snage, bit će ovo prilika za dodatnu analizu, s obzirom na to da će Ukrajinci biti jači za Ruslana Malinovskija i Oleksandra Zinčenka.

Možda Petev potraži pomoć i od sunarodnjaka i selektora Bugarske Yasena Petrova, poznatijeg kao "Giannini iz Plovdiva". Nadimak je dobio po nekadašnjem italijanskom veznjaku Giuseppeu Gianniniju.

Prije Ukrajine, Zmajevima je najvažnija prva naredna utakmica, a to je okršaj s Fincima u subotu u Zenici. Eventualni poraz u tom duelu ostavio bi selekciju BiH bez ikakvih šansi za plasman u baraž, ali u ovom trenutku o tome niko i ne razmišlja...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.