open-navfaktor-logo
search
Ispisao historiju
Hoće li Vaha Halilhodžić voditi Maroko na Mundijalu: "Moram razmisliti o budućnosti"
Vahid Halilhodžić, iskusni bh. stručnjak, ponovo je glavna tema svjetskih medija.
31.03.2022. u 08:58
get url
text

Jablaničanin se sa Marokom plasirao na Svjetsko prvenstvo u Katar savladavši u baražu Kongo sa ukupnih 5:2 (1:1, 4:1), te je postao prvi selektor u historiji fudbala koji je na Mundijal odveo četiri reprezentacije.

VEZANI TEKST - Halilhodžić ispisao historiju, tokom slavlja nazvao ga kralj Mohammed VI, slijedi bogata nagrada

Vaha je kvalifikacije prošao sa Obalom Slonovače, Alžirom i Japanoma, ali je na SP vodio samo Alžir (2014. godine u Brazilu stigao do osmine finala).

- Ovo je moj četvrti plasman na Svjetsko prvenstvo. Ima malo umora, priznajem. Ali ima i ponosa. Jako je zabavno jer sam zadovoljan svojim igračima i načinom na koji smo igrali i slavili u revanšu. Zaista mi je veliko zadovoljstvo - kazao je Halilhodžić nakon utakmice, uporedivši ovaj uspjeh sa titulom koju je prije 25 godina osvojio sa marokanskom Rajom Casablancom:

- Tada sam imao nezaboravno iskustvo sa Rajom. Ovo je sada velika priča za moju karijeru. Stadion u Casablanci zauvijek će mi ostati u sjećanju.

S obzirom na to da je prije baraža bio kritikovan od marokanske javnosti zbog toga što je zbog nedoscipline prekrižio dvije zvijezde, još nije izvjesno da li će ostati na klupi i voditi Maroko na Mundijalu.

- Prije svega potrebno mi je malo odmora. Moram razmisliti i o budućnosti, ali sada ću se prvo odmoriti. Nakon toga ćemo vidjeti šta će biti - zagonetno je poručio Halilhodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.