open-navfaktor-logo
search
Borba za život
Hrabra Alma ponovo treba našu pomoć
Sa samo pet godina joj je dijagnosticiran dijabetes tip 1. Dijabetes joj je teško oštetio bubrege i gušteraču. Oba roditelja bili su joj donori bubrega, no organizam ih odbacuje. Godine je provela na dijalizi
30.09.2019. u 21:35
get url
text
Alma Kovačić

Hrabra tridesetosmogodišnja Alma Kovačić iz mjesta Aladinići kod Stoca preživjela je razna životna iskušenja, no život joj stalno zadaje nove udarce. Njena borba za život traje godinama, te iako je iz dana u dan sve očajnija, na predaju i ne pomišlja.

Sa samo pet godina joj je dijagnosticiran dijabetes tip 1. Dijabetes joj je teško oštetio bubrege i gušteraču. Oba roditelja bili su joj donori bubrega, no organizam ih odbacuje. Godine je provela na dijalizi. Sve je to rezultirao i sljepoćom na lijevom oku. Nakon što drugi donirani bubreg prestaje da funkcionira, zbog lošeg stanja gušterače, ponovo se morala vratiti dijalizi, koju je ionako teško podnosila. Jedini spas joj je ponovna transplantacija, ali ovaj put ne samo bubrega nego i gušterače.

-Po hiljaditi put molim, apelujem, da mi pomognete kako i ako možete, jer ovaj moj put je težak, trnovit nisam ni blizu cilja. Moj cilj znate, želim da živim, da se izborim, ponovo stanem na noge, transplantiram (bubreg,gušteraču) i ostvarim djevojački san... Vjerujte nimalo mi nije lahko kad pišem, molim, apelujem, tražim I molim za ozdravljenje, za život... Sama ne mogu ništa.Ako možete, uz Božiju pomoć molim Vas pomozite mi - napisala je Alma na svom Facebook profilu.

Almi transplantacija oba organa život znači, a u njezinom slučaju život košta oko 200.000 KM.  Toliko novca njena porodica nema. Žive od očeve penzije i njene socijalne pomoći. Zato joj je potrebna pomoć dobrih ljudi.


Kovačić: Moj put je težak, trnovit

Uplate se mogu vršiti na:

Uplate iz BiH:

Alma Kovačić

1613000076889627

Raiffeisen Bank

Za uplate iz inostranstva :

Raiffeisen Bank dd BiH

SWIFT CODE :RZBABA2S

Iban code: BA391613000076889627

Alma Kovačić

U funkciji je i humanitarni broj za korisnike Bh telecoma 090 291 063, no aktivacija humanitarnog broja HT Eroneta Almi bi bila od velike pomoći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.