open-navfaktor-logo
search
Pod pritiskom
Hrvatski ministar Goran Marić podnio ostavku
Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta i nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju porodicu, rekao je ministar državne imovine
15.07.2019. u 14:01
get url
text
Goran Marić Hrvatska

Hrvatski ministar državne imovine Goran Marić podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku poručivši kako ju podnosi "u nastalim okolnostima i atmosferi teškog medijskog pritiska i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine" i njega kao ministra.

 Marić je izjavio da je podnio ostavku u Novom Vinodolskom tokom potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina, kazavši da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati.

- Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju porodicu - rekao je Marić iznenađenim novinarima, dodavši kako "više nije dostupan jer je već vratio mobitel Ministarstvu".

 U pisanoj ostavci koju je uputio premijeru Andreju Plenkoviću, Marić ističe kako neopozivu ostavku podnosi "u nastalim okolnostima i atmosferi teškog medijskog klevetanja i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine i njega kao ministra.

- Radio sam pod gotovo programiranim pritiskom i okolnostima u kojima se poticala i prešutno odobravala stalna dvojba o organizacijskoj utemeljenosti Ministarstva i uspostavljanju potrebne regulativnosti statusa državne imovine - navodi Marić u ostavci.

Bivšeg ministra državne imovine mediji su sumnjičili zbog poslova s nekretninama - kupoprodaje stanova te ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom. Marića je počeo provjeravati i Uskok kako je došao do stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.