open-navfaktor-logo
search
Reakcija
I HNSBiH se oglasio o Izetbegovićevim komentarima na posjetu Milanovića
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNSBiH) objavio je u srijedu kako posjeta hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini nije mogla proći bez reakcija unitarista, "posebno onih radikalnih koji sanjaju o kreiranju političkog sistema utemeljenog na dominaciji, diskriminaciji i podređivanju svega i svakoga ko se ne uklapa u tu matricu".
14.07.2021. u 12:59
get url
text

VEZANI TEKST - Izetbegović o posjeti Milanovića: Nepotrebna bahatost i nepoštivanje BiH

U saopćenju za javnost navodi se kako je Bakir Izetbegović komentirao oštro, nimalo diplomatski Zorana Milanovića "s prijetnjama kako će posljedice te posjete imati upravo Hrvati u Bosni i Hercegovini".

- Naime, Hrvati u Bosni i Hercegovini već sada ne trpe ništa više ni manje, nego što je to situacija posljednjih 20 godina kada se na otvorena vrata uvodi proces njihovog diskriminiranja i oduzimanja Ustavom zagarantiranih prava. Predstavnici Hrvatskog narodnog sabora neće uputiti niti jednu tešku riječ gospodinu Izetbegoviću nakon svih uvreda i prijetnji koje je uputio hrvatskom narodu i hrvatskom predsjedniku Milanoviću. Posebno to nećemo uraditi u trenucima kada vladavina prava stupa na snagu i kada su "prvi do njega" na optuženičkim klupama, pa mu upravo Hrvati kao neprijatelji trebaju poslužiti za skretanje pažnje - kaže se, uz ostalo, u saopćenju HNS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.