open-navfaktor-logo
search
Veći od kluba
Ibrahimović opleo po Mbappeu i njegovim roditeljima
Zlatan Ibrahimović, slavni švedski napadač i igrač Milana, govoreći za francuski Canal+ dao je svoje mišljenje o nastavku saradnje Kyliana Mbappea i PSG-a.
03.11.2022. u 14:10
get url
text

Ibrahimović je komentirao da li je Mbappe napravio pravu stvar što je ostao u Parizu.

- Za koga, za sebe? Ne. Za PSG? Da. Napravio je pravi izbor za PSG, ne za sebe, jer se doveo u poziciju da je veći od kluba, a klub mu je dao ključeve svega.

- Nikad nisi veći od kluba, ali kada dijete ojača, lako može stvarati prihode, onda njegovi roditelji postaju advokati, menadžeri, treneri. To je problem, a kad se to dogodi gubite kontrolu nad svojim identitetom - rekao je Ibrahimović.

Švedski golgeter smatra da s novom generacijom roditelji misle da su postali zvijezde i da čak govore u novinama.

- Šta mislite, ko ste? - pita Ibrahimović.

U razgovoru za francuski TV kanal Ibrahimović je ponovio svoje dugogodišnje uvjerenje da je Karim Benzema trebao biti u reprezentaciji posljednjih nekoliko godina.

- Sada kada je Benzema osvojio Zlatnu loptu, šta novinari govore? Da se vratim unazad, tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji rekao sam da Benzema zaslužuje biti u reprezentaciji, a napali su me francuski novinari.

- Šta sada govore? Oni ljube Benzeminu guzicu. Ne bojim se to reći jer kada su me pitali za Karima, kazao sam kako zaslužuje biti u Rusiji, a napali su me jer je Francuska osvojila Mundijal - rekao je Ibra.

Dotakao se Ibra i Haalanda, kazavši da mu se jako sviđa, da je inteligentan, da ne radi stvari koje ne zna, da se ne spušta igrati "lopte", već da čeka ispred gola i zabija.

- Podsjeća me na igrače poput Inzaghija, Trezegeuta, Vierija. On je neka nova verzija sve trojice - smatra Ibrahimović.

Na pitanje da li će kod Guardiole Haaland dodatno napredovati, Ibrahimović je kazao:

- Ovisi o Guardiolinom egu. Da li će mu dopustiti da postane veći od njega ili ne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.