open-navfaktor-logo
search
Pobjeda protiv Rome
Inter na krilima Edina Džeke prošao u polufinale Kupa Italije
Fudbaleri Intera pobjedili su Romu sa 2:0 u susretu četvrtfinala Kupa Italije.
08.02.2022. u 22:58
get url
text

Inter je došao u vodstvo u drugoj minuti susreta. Bila je to jedna od prvih akcija na meču, Perišić je sjajno probio po lijevoj strani i uposlio Džeku koji je u svom stilu rutinski prikucao loptu pa golman gostiju nije imao nikakvih šansi. Barella je u šestoj minuti mogao udvostručiti prednost, međutim prečka je bila saveznik Rome.

Prvu priliku za goste imao je Mkhitaryan u 16. minuti međutim bio je neprecizan. Zaniolo je u 19. minuti imao dobru šansu da Romi donese izjednačenje, ali njegov udarac odbranio je Handanović.

Džeko se u 22. minuti našao u šansi, ali lopta je otišla iznad gola Rome. Fudbaleri gostujućeg tima su do kraja prvog poluvremena pokušali doći do izjednačenja, međutim sa rezultatom 1:0 se otišlo na odmor.

U prvim minutama nastavka gledali smo sporiji tempo igre. Roma je prvu priliku u drugom poluvremenu imala u 59. minuti kada je Zaniolo neuspješno pokušao ugroziti gol Handanovića. Tri minute poslije Sergio je uputio udarac ali je Handanović bio na visini zadatka.

Inter je u narednom napadu uzvratio preko Barelle, međutim Rui Patricio je bio na pravom mjestu.

Zaniolo se ponovo našao u prilici u 64. minuti kada je loptu nakon njegovog šuta sa gol linije izbacio Škriniar. Sanchez u 68. minuti sjajnim udarem sa preko 20 metara postavlja konačnih 2:0.

Bh. reprezentativac Edin Džeko je igrao do 76. minute, kada je umjesto njega ušao Lautaro.

Inter će u polufinalu ovog takmičenja snage odmjeriti protiv boljeg iz duela Milan - Lazio.

 

 

 

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.