open-navfaktor-logo
search
Predložio ga Stanić
Ivan Kepčija odbio FK Sarajevo: Nisam u mogućnosti
Ime Ivana Kepčije posljednjih dana se dovodi u vezu sa FK Sarajevo.
01.11.2021. u 23:08
get url
text

Tim sa Koševa nema sportskog direktora otkako se prije više od pola godine desio rastanak sa Emirom Hadžićem, a prema pisanju pojednih bh. medija, kandidat za tu funkciju bio je upravo ovaj Puljanin bogatog CV-a. Ipak, kako piše Reprezentacija.ba od njegovog dolaska na Koševo nema ništa.

Kepčija se može pohvaliti kako je tri godine bio jedan od glavnih ljudi u Dinamovoj akademiji, kasnije je kao direktor s uspjehom radio u Legiji iz Varšave, a istu funkciju obavljao je i u Hajduku.

Veliku čast u karijeri je dobio i kada je ostvario saradnju s Real Madridom gdje je neko vrijeme predavao u njihovoj školi.

Čovjeka s ovakvom biografijom pokušali su čelnici Sarajeva, s razlogom, privući na Koševo, ali bezuspješno, iako je "uhvaćen" u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

- S Ismirom Mirvićem sam prijatelj i tu sam da pomognem savjetima. Nisam u mogućnosti radi drugih projekata u kojima sam već od ranije posvetiti se poslu više od toga - rekao je Kepčija za Reprezentacija.ba.

Kako saznaje Faktor, Kepčiju je Mirvću navodno predložio Mario Stanić, bivši fudbaler Željezničara, koji je sa Kepčijom sarađivao u splitskom Hajduku (Stanić bio bio savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku, a Kepčija sportski direktor), ali od dogovora neće biti ništa.

Kao potencijalni sportski direktor Sarajeva se također spominjao i Faruk Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.