open-navfaktor-logo
search
Press na Grbavici
Ivković zapazio da u Želji ne vuku svi na istu stranu, Mulalić se nada investitoru, sjetio se i riječi Mourinha
Tomislav Ivković vratio se na Grbavicu, ali kao trener Borca.
18.05.2022. u 20:24
get url
text

Ivković je u prvom dijelu sezone sjedio na klupi Želje, a onda u pauzi prvenstva otišao u Banju Luku i preuzeo ulogu sportskog direktora, a potom i trenera Borca.

- Savladale su me emocije povratkom na Grbavicu. Navijači kao i uvijek raspoloženi, uvijek bodre Želju. Svaka im čast - rekao je Ivković.

- Teška i tvrda utakmica. Nismo iskoristili neke polukontre i kontre. Mislim da je rezultat realan. Želji želim što želim i sebi - poručio je trener Borca.

- Koliko ja vidim, u Želji još uvijek ne vuku svi na istu stranu. Želju poštuju u cijeloj BiH i to treba iskoristiti. U Borcu svi vuku na istu stranu. Ovo nije hobi, mi se borimo svakodnevno da ostanemo treneri, a igrači se moraju boriti za svoje mjesto.

Edis Mulalić zahvalio je Ivkoviću što je bio dio kluba i dao doprinos očuvanju Želje.

- Imali su prečku, mi dva puta stativu - osvrnuo se Mulalić na utakmicu i dodao da nema šta zamjeriti momcima.

Mulalić je Borcu poželio sreću u evropskim takmičenjima u nadi da će Bosnu i Hercegovine predstaviti u što boljem svjetlu.

On se nada da će i Želju ogrijati sunce.

- Svi se nadamo da će investitor ući u klub, da i nas sunce ugrije. Kad sam došao imali smo osam igrača i juniore. Ovo je ozbiljan posao. Moj zadatak je da izvučem maksimim. U nekim stvarima ovo je i više od maksimuma.

- I danas su se bacali na glavu. Hoće li nam se poboljšati situacija zavisi hoćemo li dobiti investitora. Momci bez pogovora treniraju kao da su im primanja tri miliona. Moram napomenuti da i da je nekad šesto mjesto kao da smo tri trofeja osvojili. Sjećam se da je Mourinho, koji je osvajao Ligu prvaka jednom kazao da mu je najbolji posao drugo mjesto u Manchesteru - konstatovao je Mulalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.