open-navfaktor-logo
search
Debitovao na derbiju
Jaganjac sa 17 godina postigao prvjenac za Želju: Ući u igru je bilo ostvarenje sna
Hamza Jaganjac, sedamnaestogodišnji napadač Željezničara, jučer je postigao prvjenac u dresu tima sa Grbavice.
30.09.2021. u 15:03
get url
text

Mladi napadač bio je strijelac u duelu šesnaestine finala Kupa BiH protiv Rudara iz Han Bile, a za Plave je debitovao prošle sedmice u gradskom derbiju protiv Sarajeva.

- Ući u igru na derbiju za mene je bilo ostvarenje sna. Igrati u takvoj atmosferi, to je neopisivo. Sretan sam što sam prvu zvaničnu utakmicu igrao za Želju, klub u kojem sam odrastao i prošao selekcije od cicibana do juniora - kazao je Jaganjac, dodavši:

- Predstavljati Želju, igrati u plavom dresu, za mene, Željino dijete, ima poseban značaj. Za sve sam zahvalan Omladinskoj školi FK Željezničar, svakom treneru i saigraču koji su bili uz mene kroz ovih deset godina. U prvoj utakmici Kupa BiH, postigao sam pogodak. Na prilici i ukazanom povjerenju da igram sam zahvalan Upravi kluba, pomoći svih ljudi u klubu, saigračima, a posebno šefu Tomislavu Ivkoviću i treneru Armandu Marenziju na vjeri u mene i pomoći ne samo na fudbalskom polju već i u privatnom životu.

Ovo je period koji zahtjeva puno rada, kako za mene personalno, tako i za naš klub, ali vjerujem da ću zajedno sa ekipom u budućnosti donijeti radost našim navijačima - naglasio je Jaganjac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.