open-navfaktor-logo
search
Pred Borac
Jahić i Jusić: Uz zalaganje, borbu i htijenje do novih bodova
U 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode na Gradskom stadionu u Banovićima dočekat će ekipu banjalučkog Borca.
12.08.2022. u 12:26
get url
text

Tim povodom na Tušnju danas je održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Adnan Jahić i fudbaler Emir Jusić. Istakli su kako je atmosfera u ekipi na zavidnom nivou. Šef Jahić naglasio je kako će u sustrašnji susret ući odgovorno, borbeno i da neće biti nimalo lagan protivnik timu iz Platonove.

- Igramo sutra utakmicu protiv ekipe koja definitivno ima kvalitet od golmana do 20. igrača koji popunjava zapisnik. Njihov stručni štab ima trenera kojeg ja jako cijenim i pratio sam njegov rad tako da smo i mi kao liga dobili na kvalitetu dovođenjem Lalatovića u Borac. Ono što je sigurno što se tiče sutrašnje utakmice je da nama niko ne može uzeti našu volju i htijenje.

Posjedujemo jedan mlad tim i ako uzmemo  u obzir prošlu utakmicu gdje smo odigrali po meni jednu dobru, zahtjevnu utakmicu i ako uzmemo da smo imali samo dva igrača preko 25 godina to sve govori. Mi smo jedan mlad, kvalitetan tim koji će u narednom periodu imati dosta uspona ali i padova", istakao je Jahić.

Standardni prvotimac Emir Jusić ovom prilikom naglasio je da će igrači koji sutra istrče na teren dati svoj maksimum kako bi ostvarili što bolji rezultat.

- Dolazi nam ekipa Borca  koja je izuzetno kvalitetna i koja je prije dvije godine bila prvak naše zemlje. To je ekipa koja je prije nepunih mjesec dana igrala evropske utakmice i to dovoljno govori o njima. Mi moramo žar, htijenje i borbu sa prošle utakmice prenijeti  na ovu i svaki pojedinac koji bude igrao sigurno će dati svoj maksimum i iz tog maksimuma nadam se da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Navijači su kao i uvijek i prošlu utakmicu bili nas dvanaesti igrač i ovom prilikom također ih pozivam na Gradski stadion u Banovićima da nas podrže - naglasio je Jusić.

Šef stručnog štaba Slobode u narednom ligaškom meču neće moći računati na Kurtalića koji je u prošlom prvenstvenom meču dobio dva žuta, odnosno crveni karton i Husejnovića koji ima problema sa zdravljem.  

Utakmica Sloboda - Borac igra se sutra na Gradskom stadionu u Banovićima od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.