open-navfaktor-logo
search
Zrinjski leti u Slovačku
Jakirović i Bilbija složni: Nećemo braniti rezultat, idemo po gol i prolaz
Fudbaleri Zrinjskog jutros su iz Mostara otputovali u Bratislavu, gdje će sutra igrati utakmicu sezone, a možda i najveći meč u klupskoj historiji.
24.08.2022. u 09:43
get url
text

Mostarci će protiv Slovana "braniti" gol prednosti iz prvog meča play-offa Konferencijske lige i pokušati postati prvi tim iz BiH koji je izborio prolaz u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja.

Trener Sergej Jakirović najavio je otvorenu igru i na gostujućem terenu, smatrajući da bi bilo pogubno za Zrinjski ako bi se postavio na način da se samo brani.

- Vjerujem da možemo proći, iako će to biti drugačija utakmica u odnosu na onu u Mostaru. Očekujem da će od prve sekunde domaćin krenuti agresivno. Mi moramo pokazati gard i odlučnost, ne samo braniti rezultat iz prve utakmice. Ako se tako postavimo, možemo napraviti pozitivan rezultat - najavio je Jakirović u izjavi za medije.

Optimističan je i kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija.

- S obzirom da smo odlično odigrali prvu utakmicu i da imamo prednost, vjerujem da možemo proći u grupnu fazu takmičenja. To je naš cilj. Ne smijemo se braniti, trebamo težiti golu koji će nas odvesti u grupnu fazu. Prvi put smo u situaciji, ali ako odigramo kao prošli meč, možemo ostati neporaženi u Bratislavi - izjavio je Bilbija.

Meč u Bratislavi igra se sutra od 20.30 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.