open-navfaktor-logo
search
Zrinjski ide u Kazahstan
Jakirović najavio Tobol, Memija nije dobio vizu, ko će zamijeniti bekove?
Fudbaleri Zrinjskog sutra ujutro putuju u Kazahstan, gdje će u četvrtak braniti gol prednosti iz prvog meča trećeg pretkola Konferencijske lige.
08.08.2022. u 21:54
get url
text

Plemići su u prvom meču, prošlog četvrtka, slavili sa 1:0 fenomenalnim golom Nike Jankovića direktno iz kornera. Trener Sergej Jakirović svjestan je da će njegov izabranici imati težak posao u revanšu da izbore plasman u play-off.

Mostarci će sutra ujutro putovati u Kazahstan, a let će trajati skoro sedam sati.

- Očekujem agresovnog domaćina, otvorenijeg, koji će vjerovatno krenuti po pogodak od prve sekunde. I mi moramo odgovoriti na isti način. Da budemo čvrsti i agresivno, da pokažemo gard, kao u Kišnjevu i Tirani, da postignemo gol i osiguramo prolaz dalje - kazao je Jakirović u najavi utakmice pred put u Kazahstan.

Strateg Plemića otkrio je kako ima određenih problema kada je sastav u pitanju. Neće moći računati na suspendovane Josipa Ćorluka i Nikolu Mandića, te na Kerima Memiju, koji nije dobio vizu.

- Poteškoće su za oba boka, jer su Memića i Ćorluka naši standardni igrači i morat ćemo tu naći rješenje. Imamo dva plana, u četvrtak ćemo odlučiti. No uopće ne sumnjam da će igrači koji dobije priliku biti dobri jer treniraju isto kao Ćorluka i Memija - naglasio je Jakirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.