open-navfaktor-logo
search
Optimizam u Zrinjskom
Jakirović najavio Tobol: "Namazani" su, mangupi, nisu u šablonima, skloni improvizaciji, sve se vrti oko Tošića
Fudbaleri Zrinjskog u 3. kolu Konferencijske lige sutra će u Mostaru ugostiti Tobol.
03.08.2022. u 14:08
get url
text

Kazahstanci su nezgodna ekipa, a svjestan je toga i Sergej Jakirović, trener prvaka Bosne i Hercegovine.

- Igramo protiv jako iskusne ekipe, prosjek im je 28,5 godina. Imaju devet reprezentativaca Kazahstana, imaju pet naših igrača s područja Balkana. Trener je isto iz Srbije, vjerovatno imaju dobre informacije o nama, ali i mi o njima. To je danas normalno.

Očekuje nas jedna zahtjevna utakmica u kojoj želimo napraviti sve da uspijemo otići s prednošću na revanš. E sada. To je plan. Mi možemo planirati, ali sam svjestan da moramo biti na vrlo visokom nivou. Moramo iskoristiti iskustvo ove četiri odigrane evropske utakmice, gdje smo vidjeli da svaka i najmanja greškica može rezultirati golom.

Moramo biti mirniji u tom zadnjem pasu. Počeli smo stvarati šanse i to iz utakmice u utakmicu izgleda bolje i bolje. Uglavnom, protiv Tobola će biti zahtjevna utakmica u kojoj moramo pokazati zrelost - rekao je Jakirović, uporedivši Kazahstance sa dosadašnjim rivalima u Evorpi:

- Svaka ekipa ima svoje prednosti i mane. Sheriff se pokazao kao najčvršća ekipa, kojoj je jako teško napraviti neku priliku. Tirana je pola-pola. Ofanzivno su jako brzi. U Tobolu se sve vrti oko Tošića, koji daje pečat u napadačkim akcijama. Jovančić je tu koji diktira igru u sredini terena. Ne igra im desni bočni ima žutie kartone i koji napravi dosta toga po desnoj strani.

Tu su negdje u sredini, neću reći da su bolji od Sheriffa. "Namazani" su i mangupi, skloni su improvizaciji, nisu u šablonima. Reaguju na terenu u djeliću sekunde. To najčešće radi Tošić - objasnio je Jakirović.

Kazao je kako je stanje u ekipi dobro, da se Jakovljević priključio u punom kapacitetu, dok neće moći računati na povrijeđene Almira Bekića i Karima Gazzettu. Dodao je kako je Tobol izrazito visoka ekipa, da su nezgodni u prekidima, te da će to vjerovatno "diktirati" sastav Zrinjskog za sutrašnji meč.

Kompletnu presicu pred meč Zrinjski - Tobol možete pogledati na YouTube kanalu Zrinjskog.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.