open-navfaktor-logo
search
Odgovorio Adilagiću
Jakirović o izjavi bivšeg funkcionera FSBiH: Prorok, Baba Vanga, glupo, uvredljivo
Fudbaleri Zrinjskog u subotu mogu i matematički osigurati naslov prvaka Bosne i Hercegovine.
15.04.2022. u 12:21
get url
text

Zrinjski dočekuje Sarajevo i pobjedom, uz eventualni poraz Tuzla Cityja od Borca, slavio bi titulu prvaka šest kola prije kraja sezone.

- Treba gledati kako će u 15 sati igrati Tuzla City i Borac, ali opet ću reći da gledamo samo sebe. Derbi je, igramo s dobrom i trofejnom ekipom. Sarajevo, Željo i Zrinjski obilježili su posljednjih 10 godina fudbala - rekao je trener Zrinjski Sergej Jakiović.

- Očekujem puno ljudi, momci su to zaslužili. Možemo se dobro prezentirati, igrati bez nekog pritiska, titula će se matematički desiti prije, ili poslije - dodao je on.

Zrinjski je u dva prethodna ovosezonska duela protiv Sarajeva uknjižio maksimalnih šest bodova.

- U te dvije utakmice limitirali smo Sarajevo, nisu imali udarac po golu. Svaki trener ima nešto svoje, mislim da mu treba još vremena da se upozna s čarima bh. lige, kao što je i meni trebalo. Više insistira na napadačkom fudbalu i to se više vidi na domaćim utakmicama, gdje su dali 12 pogodaka u dvije utakmice, što treba respektirati. U gostima je to malo drugačije, ali i mi smo drugačiji u gostima jer nije lako igrati. Nadam se otvorenom fudbalu i našoj pobjedi - izjavio je Jakirović.

On smatra da se ekipa nakon Banje Luke malo više regenerirala.

- Svježina je tu, raspoloženje je vrhunsko. Van stroja su Bojo, Juranović, Hadžić i Kamenar. Vraća nam se Zlomislić, Bekić je u konkurenciji

O izjavama nekadašnjeg člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH Ibrahma Adilagića, koji je ustvrdio da se u Premijer ligi BiH i prije početka sezone zna ko će biti prvak, ko će u Evropu, a ko ispada, trener Zrinjskog je odgovorio:

- Baba Vanga, prorok znači. Meni tako izgleda. Čovjek sve zna. Zamolio bih gospodina da dođe kad se pripremamo, kad momci prosipaju tone i tone znoja, odriču se svega, nisu s porodicama. Teška izjava, za mene glupa i uvredljiva.

Zrinjski i Sarajevo derbi kola igraju u subotu od 19 sati. Utakmicu sudi Ermin Sivac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.