open-navfaktor-logo
search
Novi predsjednik
Je li ovo spisak Laportinih pojačanja skrojen po Messijevoj želji?
Novog predsjednika Barcelone Joana Laportu i tim ljudi koji okuplja oko sebe u rukovodstvu katalonskog kluba očekuje ozbiljan posao već ovoga ljeta.
09.03.2021. u 23:59
get url
text

Glavni zadatak za rukovodstvo Barcelone bit će da zadrži Lionela Messija kojem ovog ljeta ističe ugovor sa Blaugranom, a nakon toga i da angažuje ozbiljna pojačanja s kojima će Katalonci krenuti u pohod na trofeje. 

Jasno je svima, da će Laporta i saradnici morati spisak pojačanja dijelom skrojiti i po željama Lionela Messija, ukoliko ga žele zadržati.

Iako je u ozbiljnim finansijskim problemima, Barcelona, prema informacijama katalonskog lista Sport, planira angažovati neka zvučna imena.

Među fudbalerima koje bi sljedeće sezone mogli gledati na Nou Campu su norveški wunderkind Erling Haaland, a licitira se i sa imenom Davida Alabe, kojem na ljeto ističe ugovor sa Bayernom i još je od ranije poznato da ga neće produžiti.

I prije dolaska, ili bolje reći povratka Laporte u Barcelonu, kao potencijalna pojačanja spominjali su se Memphis Depay (Lyon) i Sergio Aguero (Manchester City), koji bi trebao biti "devetka" koja timu nedostaje otkako je Barcu ljetos napustio Luis Suarez, a za čiji dolazak ponajviše "lobira" njegov zemljak i kapiten ekipe Lionel Messi.

Ono što je sasvim izvjesno jeste da će se nekadašnji učenik La Masije, Eric Garcia, vratiti na Nou Camp, a Sport piše kako će Barcelona morati riješiti i pitanje rezervnog golmana, jer je Neto još u zimskom prijelaznog roku želio napustiti redove Katalonaca.

Sve u svemu pred Barcelonom je zanimljivo ljeto, a neka od najzvučnijih pojačanja u historiji Barcelone stigla su u klub upravo u vrijeme predsjednikovanja Joana Laporte koji se proteklog vikenda vratio u predsjedničku fotelju.

Dobar odnos između predsjednika i prve zvijezde Barcelone Lionela Messija je evidentan, što se nije moglo reći za Laportinog prethodnika, a pojavljivanje Argentinca na predsjedničkim izborima samo je potvrda toga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.