open-navfaktor-logo
search
Podgrijao glasine
Jedan lajk otkriva ime Pjanićevog novog kluba?
Odlazak Miralema Pjanića iz Barcelone kompliciraniji je nego što se očekivalo.
23.08.2021. u 13:31
get url
text

Njegova ogromna plaća predstavlja prepreku zainteresiranim klubovima, a njih je najviše iz Italije.

Barcelona će danas održati sastanak s čelnicima Fiorentine, koja u svoje redove želi dovesti Pjanića, objavio je katalonski Sport.

Dva kluba zajednički će morati podnijeti teret Pjanićevih godišnjih primanja koja iznose oko osam miliona eura. Nije nemoguće da se Pjanić odrekne dijela plaće kako bi napustio Nou Camp jer nije u planovima Ronalda Koemana.

Glasine o odlasku bh. veznjaka u Firencu dodatno je podgrijao Miralem Pjanić, koji je na društvenim mrežama lajkao objavu novinara Sky Sporta Gianluce Di Marzija u kojoj je najavljen ostanak Dušana Vlahovića u Fiorentini.

Napadač iz Srbije privukao je pažnju evropskih velikana. ali čini se da je Fiorentina odlučna zadržati ga barem još jednu sezonu.

Ukoliko bi se Pjanić zaista pridružio Fiorentini, proširio bi balkansku koloniju u klubu koju čine spomenuti Vlahović, Nikola Milenković, Aleksa Terzić i odnedavno Matija Nastasić.

Italijanski mediji u nedjelju su objavili da Pjanića želi Napoli i da ga je kontaktirao trener Luciano Spalletti. Od ranije je poznato da je zagrijana i Stara dama, a povratak u Torino najveća je Pjanićeva želja. Prijelazni rok traje do 31. augusta i vremena je sve manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.