open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Jedan već pozvan: Koji igrači će biti na prvom spisku Faruka Hadžibegića?
Faruk Hadžibegić u martu će objaviti spisak za svoje debitantske mečeve na klupi fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
16.02.2023. u 19:05
get url
text

Zmajeve na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 23. marta čeka utakmica s Islandom na stadionu Bilino polje u Zenici, a tri dana poslije bh. fudbaleri gostuju kod Slovačke u Bratislavi.

Za sada je jasno da se na Hadžibegićevom popisu za ove utakmice neće naći Muhamed Bešić. Veznjak je povrijedio križne ligamente i završio sezonu.

Poznato je da će poziv otići i novom Zmaju Benjaminu Tahiroviću, veznjaku Rome rođenom u Švedskoj. On je odlučio da će u budućnosti nositi dres Zmajeva.

Još se čeka konačan stav igrača Kelna Denisa Huseinbašića. S njim, njegovim roditeljima i menadžerom obavljen je razgovor.

VEZANI TEKST - Faruk Hadžibegić potvrdio: Benjamin Tahirović je novi igrač BiH!

Hadžibegić nema mnogo vremena za manevar, a ni fudbalera "za izvoz". Tako će na prvom reprezentativnom okupljanju koristiti igrače iz baze svog prethodnika Ivayla Peteva. Ruku na srce, to je najbolje što u ovom momentu BiH ima na raspolaganju.

Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić, vjerovatno će činiti golmanski trio.

Odbranu će, kao i ranije, predvoditi "švedski klan" Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić, uz Sinišu Saničanina, Adnana Kovačevića, Seada Kolašinca, Eldara Ćivića, Amara Dedića, Jusufa Gazibegovića.

VEZANI TEKST - U kakvoj formi su bh. napadači: Jedan Zmaj rame uz rame sa Džekom, Petevov džoker skuplja minute na kapaljku
 

Pored iskusnog Miralema Pjanića u veznom redu uz već spomenutog Tahirovića ordinirat će Amir Hadžiahmetović, Gojko Cimirot, Rade Krunić, Sanjin Prcić, Miroslav Stevanović, Amer Gojak, u zavisnosti od toga u kakvom zdravstvenom stanju bude...

Edin Džeko, Ermedin Demirović i Smail Prevljak predvodit će navalni red.

U zavisnosti od forme pozivima se mogu nadati Luka Menalo, Dino Hotić, Nihad Mujakić, Haris Duljević, Vladan Danilović, Andrej Đokanović...

Teško je da će u martovskim utakmicama Hadžibegić posegnuti za nekim rješenjm iz Premijer lige BiH, s obzirom na to da će domaći igrači u odnosu na one iz inostranstva imati deficitaran broj utakmica u nogama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.