- Elmedin Konaković treba prestati zavaravati sebe i svoje pristalice kako on "gradi i popravlja ono što su drugi pokvarili." Konaković nije pao s neba, niti se može prodati pod nadolazeću političku zvijezdu i narodnog revolucionara. Na površini političkog blata u Kantonu Sarajevo, Konaković se preletaštvom održava skoro dvije decenije. Tako da novcem poreznih obveznika u Kantonu Sarajevo on može popravljati samo ono što je sam pokvario - saopćili su iz KO SDA Sarajevo i dodali:

- Kada Tužilaštvo Kantona Sarajevo i drugi istražni i policijski organi uskoro otvore istragu o načinu na koji su ugovarani poslovi i finansirana obnova tramvajske pruge u Sarajevu, postat će jasno zašto je "Trojka" ove poslove sklapala tajnim ugovorima, pokušavajući da zataška ulogu koju su u tom projektu imali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i njegova vlada. Bit će to posljednji sudijski zvižduk populistima i varalicama iz samozvane "najbolje Vlade ikad", koji su se predstavljali promjenom i novom političkom snagom u Kantonu Sarajevo.

Konaković je na svom Facebook profilu objavio fotografije postavljenih novih tramvajskih šina na raskrsnici kod Doma penzionera te naveo:

- Završeno je postavljanje novih tramvajskih šina na raskrsnici kod Doma penzionera. Sredinom sljedeće sedmice novi izgled dobit će raskrsnice u Nedžarićima i kod Energoinvesta, a radovi će početi za vikend. Oni su govorili da ne može, spinovali, podmetali, apelirali. Mi smo gradili i popravljali sve ono što su pokvarili. Vraćamo povjerenje u institucije, ljude i procese!