Tijelo dvadesetosmogodišnje M. S. iz stana u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, za kojom je policija tragala od jučer popodne, pronađeno je kasno sinoć u gepeku automobila parkiranog u Nehruovoj ulici, a njen stanodavac N. K. je priveden nakon što je uhvaćen kako se skriva u blizini.

Kako piše beogradski Blic, tijelo je pronađeno u poodmakloj fazi raspadanja i odvezeno je na obdukciju na Institut za sudsku medicinu, gdje bi trebalo da bude utvrđeno kako je nesretna djevojka stradala. Prema prvim informacijama, na tijelu nema tragova nasilne smrti.

Policija je, nakon prijave da se iz stana u Gandijevoj ulici širi nesnosan smrad, došla na mjesto događaja, ali u stanu nije pronađeno tijelo. U stanu su, prema nezvaničnim saznanjima, pronađeni tragovi krvi, pa se u prvi mah sumnjalo da je mlada žena ubijena.

Jake policijske snage odmah su blokirale cijeli Blok 63 i okolinu i dale se u potragu za tijelom i osobama koje se mogu dovesti u vezu s njenim nestankom.

Kako je Blicu potvrđeno u MUP-u, stanodavac je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Za sada nema informacija o tome da li se sumnjiči za smrt nesretne žene. Kako se moglo čuti na mjestu događaja, oboje su bili zavisnici od narkotika.

Nestanak djevojke M. S. prijavljen je policiji još prošle nedjelje. Klupko je počelo da se odmotava jučer kada je, prema nezvaničnim pisanjima spomenutog portala, jedan od komšija policiji rekao da je vidio da nekoliko muškaraca iznose tijelo iz zgrade. Policija ispituje da li je privedeni N. K. imao pomagače.

Privedeni N. K. je, navodno, rekao policiji da se djevojka predozirala, ali da nisu smjeli da to prijave, pa su njeno tijelo prvo držali u stanu, a kada je počelo da se osjeća, odlučili su da ga stave u gepek automobila.