open-navfaktor-logo
search
Šest biračkih mjesta
Još se čekaju rezultati: Brojanje glasova u Ilijašu završeno jutros u četiri sata
Brojanje glasova sa biračkih mjesta u Ilijašu završeno je jutros u četiri sata.
18.11.2020. u 10:25
get url
text

VEZANI TEKST - Ilijaš: Nepravilnosti na biračkom mjestu gdje je predsjednik bio Dovadžijin zet, ne slažu se potpisi i broj listića

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je Velid Fazlić, predsjednik Općinske izborne komisije Ilijaš.

Prema njegovim riječima, sada je potrebno da se isprave statističke greške u sistemu, koji će ih nakon ubacivanja čekirati i imat će se rezultat.

- Koliko sam vidio, nije se moglo ništa uočiti, nije bilo nekih velikih odstupanja unutar ovih šest biračkih mjesta. Samo su određene statističke greške popravljene, koje nisu omogućavale sistemu da proradi. Nisam u detalje ulazio, to je zavšeno u četiri sata i nisam još pravio analizu - kazao je Fazlić, objasnivši kako se te statističke greške odnose na broj potpisa i listića u glasačkoj kutiji.

Kako saznajemo, ostalo je da se obradi još jedno biračko mjesto za nivo Općinskog vijeća.

Po naredbi Centralne izborne komisije, Općinska izborna komisija je preksinoć imenovala birački odbor i obavijestila je sve posmatrače političkih subjekata koji su akreditovani za ovu izbornu jedinicu i jučer ujutro je počelo brojanje. To je uslijedilo nakon što se u Ilijašu okupilo nekoliko stotina građana, budući da kandidat "Četvorke" za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija (NiP) i njegove pristalice pred zgradom Općine Ilijaš traže da se ponovo prebroje svi glasovi, zbog sumnji u malverzacije u korist protivkandidata Akifa Fazlića (SDA).

Ranije su i iz Stranke demokratske akcije istakli kako sumnjaju u nepravilnosti prilikom brojanja glasova.

Prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije Akif Fazlić ima 4.204 glasa, a Amar Dovadžija 4.180 glasova.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.