- U protekloj noći izdat je 51 prekršajni nalog, povećava se broj onih koji krše policijski sat. Svi koji po drugi put budu prekršili bit će privedeni u pritvorske jedinice, i kazna više neće biti 200 maraka, već mnogo veća. Također, imamo informacije o okupljanju većeg broja naših sugrađana u određenim kafićima i barovima, znamo koje su to lokacije i naravno da ćemo reagirati, jer su to neka nova žarišta – naglasio je Jusko.

Kada je riječ o izvođenju kućnih ljubimaca u vrijeme policijskog sata, što su veoma česti upiti građana, ministar MUP-a KS je kazao da su zatražili instrukciju od Federalnog štaba.

O smještanju osoba koje ne poštuju samoizolaciju u posebne objekte, pojasnio je da se trenutno traži adekvatna lokacija, da se razmatra nekoliko objekata, ali da neće govoriti koji su dok ne bude donesena konačna odluka.

- Imali smo veliki broj poziva oko izdavanja ličnih dokumenata.  Pozvao sam saradnike i izdao instrukciju da sve šaltere vrate u puni kapacitet, i već od jučer radimo u punom kapacitetu - naveo je Jusko.