Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura od minus pet do dva, na jugu do šest, a dnevna od jedan do pet, na jugu od šest do 10 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguće djelimično smanjenje naoblake.

Jutarnja temperatura oko minus četiri, a dnevna oko dva stepena Celzijusa.

Pod uticajem stabilnijeg vremena, opća slika djelimično će se popraviti. U Bosni će nakon tmurnog jutra, kada je neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, u nastavku dana biti malo ugodnije, uz blagi porast temperatura zraka.

U Hercegovini sunčanije, uz ljepšu opću sliku, pri tome i prohladno, što bi moglo uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslijepodne u Bosni moguća je slaba kiša koja se može lediti u dodiru s tlom ili slab snijeg.

Jutarnja temperatura od minus osam do minus dva, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do tri, a u Hercegovini do pet stepeni Celzijusa. Dnevna temperatura od nula do pet, na jugu od šest do 10 stepeni Celzijusa.

U četvrtak u Bosni oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslijepodne ili tokom noći u Bosni moguća je slaba i prolazna kiša.

Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu do šest, a dnevna od jedan do sedam, na jugu od šest do 11 stepeni Celzijusa.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro. Poslijepodne i tokom noći u Bosni moguća je slaba kiša, a na planinama snijeg.

Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu do šest, a dnevna od dva do osam, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.