open-navfaktor-logo
search
Bh. napadač
Kakav učinak ima Džeko protiv večerašnjeg rivala Rome?
Bivši kapiten Wolfsburga večeras će biti glavna opasnost za gol gostiju, naravno ukoliko Paulo Fonseca odluči u početni sastav uvrstiti Edina Džeku
24.10.2019. u 16:08
get url
text

U susretu trećeg kola Evropske lige fudbaleri Rome večeras od 18.55 sati na Olimpicu ugostit će Borussiju M'gladbach. Večerašnji rival Vučice trenutno je lider njemačke Bundeslige sa 16 bodova, koliko ima i drugoplasirani Wolfsburg.

Upravo će bivši kapiten Wolfsburga večeras biti glavna opasnost za gol gostiju, naravno ukoliko Paulo Fonseca odluči u početni sastav uvrstiti Edina Džeku.

Najbolji napadač iznenada je dobio priliku u meču osmog kola Serie A na gostovanju kod Sampdorije (0:0), nakon što se Nikola Kalinić povrijedio krajem prvog poluvremena.

U vrijeme dok je nosio dres Wolfsburga Džeko je nastupio u pet utakmica protiv Borussije M'gladbach. Dijamant je u ovim duelima postigao tri gola, a zabilježio je i jednu asistenciju.

Džeko je ove sezone u devet mečeva u svim takmičenjima postigao pet golova i dvije asistencije, dok je u jedinom ovosezonskom nastupu u Evropskoj ligi protiv Bašakšehira zabio jedan pogodak, ali i zabilježio jednu asistenciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.