Utorak, 18.02.2020.

Asocijacija žena

Kandidatkinje SDA razgovarale sa Sarajlijama i pozvale ih da glasaju za žene

Mnogi sugrađani prilazili su štandu
FOTO: Ivan Šebalj

Kandidatkinje SDA za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima danas su se družile sa Sarajlijama 

Članice Asocijacije žena SDA, koje su i kandidatkinje na listama ove stranke za sve nivoe vlasti, danas su upriličile druženje sa građanima na jednoj od najprometnijih sarajevskih šetnica - Ferhadiji.

Veliki broj građana prilazio je njihovim štandovima interesirajući se za njihove kandidatske pozicije. Tako je došla da ih podrži i Hidajeta Išerić, koja je rekla da žene u politici treba podržati. Općenito, ona vjeruje stranci SDA, ima povjerenja u njene kandidate i zato je, kaže, danas ovdje došla da podrži Asocijaciju žena SDA.

Sugrađanin Edhem Kišić također je došao da razgovara sa kandidatkinjama i pruži im veliku podršku pred predstojeće Opće izbore, koji će biti održani u nedjelju 7. oktobra.

Razgovarali smo i sa Anerom Kestendžić, kandidatkinjom SDA za Parlament FBiH.

- Oduševljeni smo brojem građana na ovom našem druženju. Rekla bih da snaga naroda proizilazi iz snage žena. Ovim putem pozivamo žene da podrže žene na kandidatskim listama jer smatramo da ih je do sada bilo premalo u politici. Žene ne samo da su diskriminirane u politici nego i u svim drugim sferama života - rekla je Kestendžić.

Emina Mekić, kandidatkinja SDA za Skupštinu KS, naglasila je da žena na kandidatskim listama SDA nije nikada manjkalo, ali da je, nažalost, manjkala podrška žena koje im nisu ukazivale povjerenje.

- Ja sam dijete Bistrika, predivne sarajevske mahale, i ovdje su došli da me podrže ne samo komšije nego i građani iz drugih dijelova Sarajeva, Lijepa su ova druženja sa našim građanima - rekla je te poručila da na ovim izborima očekuje više glasova za žene.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh