open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatan učinak
Klub bh. reprezentativca drži zanimljiv rekord ove sezone
Glavna karakteristika Tudorovog tima u dosadašnjem dijelu sezone je ta da prima malo golova
22.10.2019. u 19:15
get url
text

Povratnik u fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine Mato Jajalo ovoga ljeta je pojačao redove Udinese.

Zahvaljujući igrama u dresu tima iz Udina nekadašnji fudbaler Sarajeva našao se na spisku Roberta Prosinečkog.

Jajalo je ove sezone standardan član startne postave kod hrvatskog stručnjaka Igora Tudora, čiji je tim u prvih osam kola osvojio deset bodova.

Glavna karakteristika Tudorovog tima u dosadašnjem dijelu sezone je ta da prima malo golova. Gol-razlika im je 4:6, a baš uz taj broj postignutih pogodaka veže se jedan podatak koji je prilično nevjerovatan.

Naime, udinese je u osam kola samo četiri puta zatresao protivničku, a na kontu ima deset bodova. To znači da im je svaki postignuti gol donio dva i po boda, što je omjer kakav u pet najjačih europskih liga nema baš nijedan klub, piše Gol.hr.

Sve tri pobjede Udinese je ostvario kod kuće s 1:0 (savladao je Milan, Bolognu i Torino), a jedini preostali pogodak postigao je u domaćem porazu od Parme (1:3). Na gostovanju kod Verone uzeo je bod remijem u kojem golova nije bilo, dok je osim spomenutog poraza od Parme poražen i Intera, Brescije i Fiorentine. Sve tri puta rezultatom 1:0.

Na kraju vrijedi spomenuti da je Jajalo nastupio u svih osam prvenstvenih mečeva Udinesea u ovoj sezone, a odigrao je i jedan susret u Kupu Italije, no još uvijek čeka na prvjenac u dresu novog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.