open-navfaktor-logo
search
Donesena odluka
Klub vijećnika SDA Tuzla: Očigledno predizborno zaduženje građana Tuzle
Klub vijećnika SDA Tuzla uz vijećnike SBB-a i jednog vijećnika HDZ-a, glasao je protiv ove odluke
03.12.2019. u 15:54
get url
text
Vijećnici SDA u GV Tuzla

Vladajuća većina u Gradskom vijeću Tuzla je na novembarskoj sjednici podržala Odluku o kreditnom zaduženju Grada Tuzla kod Razvojne banke FBiH u iznosu od sedam miliona KM, sa rokom otplate 12 godina i uz kamatnu stopu od 2,5 posto, saopćeno je iz Kluba vijećnika SDA.

Kreditna sredstva koristit će se, navodi se, za finansiranje infrastrukturnih projekata 3,5 miliona KM će se utrošiti na 15 projekata sanacije i rekonstrukcije cesta i ulica, 3,5 miliona KM za prvu fazu gradnje gradskog groblja Drežnik i 500.000 KM za park u naselju Sjenjak, odnosno obnovu parkova u naselju Husino i kod BKC-a Tuzla.

Inače, Klub vijećnika SDA Tuzla uz vijećnike SBB-a i jednog vijećnika HDZ-a, glasao je protiv ove odluke.

- Odluku o kreditnom zaduženju smo trebali razmatrati u obliku nacrta, jer su projekti poredani bez kriterija i ovdje se radi o očiglednom predizbornom zaduženju građana Tuzle. Nisu definisani rokovi realizacije projekata, niti je bilo ozbiljne analize projekata i njihove prioritetnosti. Građani Tuzle čekaju da se realizuju projekti prethodnih kreditnih zaduženja u iznosu preko 20 miliona KM. Dakle, predlagač je svjesno izbjegao javnu raspravu o ovoj odluci, jer se prije svega čini nepravda prema građanima u prigradskim mjesnim zajednicama, gdje imamo najviše komunalnih problema. Ovdje je riječ o klasičnom politikanskom zaduženju građana Tuzle - kazao je predsjednik Kluba vijećnika SDA Mirza Tupajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.