open-navfaktor-logo
search
SLAVE HAJROVIĆA
Koliko je Dinamo zaradio pobjedom protiv Fenerbahčea?
Samim ulaskom u grupu Evropske lige inkasirali su nešto manje od osam miliona eura
21.09.2018. u 09:26
get url
text

Fudbaleri Dinama sinoć su deklasirali Fenerbahče sa 4:1, a ovim trijumfom dobro su i zaradili.

Samim ulaskom u grupu Evropske lige inkasirali su nešto manje od osam miliona eura. Iznos je to koji su Modri dobili na temelju igranog play-offa za ulazak u Ligu prvaka (pet miliona eura) i plasmana u EL (2,92 miliona eura) i samo ta cifra doista izgleda primamljivo.

No, iz UEFA-e su prije početka ove sezone za sve klubove stigle lijepe vijesti koje su otkrile da je krovna europska fudbalska organizacija povećala fond nagrada za sve koji igraju grupe njihovih takmičenja, piše 24sata.hr. Pa tako svaki osvojeni bod u Europskoj ligi nosi dodatnih 190.000 eura, a pobjeda čak 570.000 eura.

Proljeće u Europskoj ligi, kojem se svi nakon jučerašnje rapsodije u Maksimiru nadaju, donosi dodatnu zaradu. Uđete li s prvog mjesta u daljnje takmičenje UEFA će vas nagraditi s još milion eura, dok drugo mjesto nosi pola miliona eura plus još pola miliona nagrade što ste među 32 najbolja kluba u Evropskoj ligi.

Dinamo je tako, samo od kvalifikacija i prvog kola u EL-u u blagajnu spremio oko 8,5 miliona eura, a dočeka li proljeće u Evropi ta cifra mogla bi biti i oko 11, 12 miliona eura. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.