open-navfaktor-logo
search
Ruski mediji
Koliko je FSBiH trebao zaraditi od utakmice sa Rusima, da li je meč odložen u dogovoru s Moskovom?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine jučer je službeno potvrdio da neće biti odigrana prijateljska utakmica s reprezentacijom Rusije, koja je bila na rasporedu 19. novembra.
01.11.2022. u 16:56
get url
text
get url
text

Ruski mediji navode da su iz FSBiH napomenuli da je "utakmica odgođena za jedan od budućih datuma", odnosno da "BiH priznaje da još može igrati s Rusijom, ali ne kaže kada".

VEZANI TEKST - Odlučno "njet": Hoće li FSBiH otkazati Rusiji i da li je to početak kraja Vice Zeljkovića?

- O tome da Bosna neće igrati s Rusijom govori se odavno. Čim je početkom septembra tamošnji Fudbalski savez najavio utakmicu s Rusima, niz fudbalera direktno su odbili igrati (Edin Džeko, Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić...), a protivili su se i predstavnici Saveza . navodi ruski Sport-express.

Pozivajući se na razne izvore, isti medij piše da je FSBiH za sparing s ruskom reprezentacijom trebao zaraditi 200.000 eura, a Rusi bi pokrili sve troškove organizacije utakmice, smještaja i logistike.

No, u Fudbalskom savezu Rusije (RFU) bili su spremni na to da će BiH odbiti igrati u odabranom terminu, pa su pregovarali s drugim mogućim suparnicima.

- RFU je unaprijed predvidio mogućnost odgode utakmice s Bosnom i Hercegovinom za neki kasniji datum, tako da smo unaprijed razradili razne opcije za igranje utakmica s ostalim protivnicima. Plan nadolazećeg trening kampa neće biti prekršen, očekuju se dvije utakmice. Prvi suparnik bit će Tadžikistan, drugi će biti objavljen u bliskoj budućnosti - saopćili su iz PR službe ruskog Saveza, dok ruski mediji da će drugi protivnik vjerovatno biti Uzbekistan. 

VEZANI TEKST - FSBiH potvrdio: Odložen meč Rusija - BiH

Nakon ovog odgovora može se postaviti pitanje da li je FSBiH meč sa Rusima prolongirao u dogovoru s Moskvom, jer su Rusi znali da će meč biti odgođen, a ne otkazan?

Navode kako ni Iran neće igrati protiv Rusije, ali da Karpinov tim ima još dva protivnika.

- S našom ekipom vjerovatno neće igrati ni reprezentacija Irana, s kojom je Rusija planirala utakmicu 16. novembra. Službenog odgovora još nema, ali ima dosta vijesti da će Iranci odbiti igrati zbog gustog rasporeda uoči Svjetskog prvenstva 2022. godine - navodi Sport-express.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.