open-navfaktor-logo
search
Ruski mediji
Koliko je FSBiH trebao zaraditi od utakmice sa Rusima, da li je meč odložen u dogovoru s Moskovom?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine jučer je službeno potvrdio da neće biti odigrana prijateljska utakmica s reprezentacijom Rusije, koja je bila na rasporedu 19. novembra.
01.11.2022. u 16:56
get url
text

Ruski mediji navode da su iz FSBiH napomenuli da je "utakmica odgođena za jedan od budućih datuma", odnosno da "BiH priznaje da još može igrati s Rusijom, ali ne kaže kada".

VEZANI TEKST - Odlučno "njet": Hoće li FSBiH otkazati Rusiji i da li je to početak kraja Vice Zeljkovića?

- O tome da Bosna neće igrati s Rusijom govori se odavno. Čim je početkom septembra tamošnji Fudbalski savez najavio utakmicu s Rusima, niz fudbalera direktno su odbili igrati (Edin Džeko, Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić...), a protivili su se i predstavnici Saveza . navodi ruski Sport-express.

Pozivajući se na razne izvore, isti medij piše da je FSBiH za sparing s ruskom reprezentacijom trebao zaraditi 200.000 eura, a Rusi bi pokrili sve troškove organizacije utakmice, smještaja i logistike.

No, u Fudbalskom savezu Rusije (RFU) bili su spremni na to da će BiH odbiti igrati u odabranom terminu, pa su pregovarali s drugim mogućim suparnicima.

- RFU je unaprijed predvidio mogućnost odgode utakmice s Bosnom i Hercegovinom za neki kasniji datum, tako da smo unaprijed razradili razne opcije za igranje utakmica s ostalim protivnicima. Plan nadolazećeg trening kampa neće biti prekršen, očekuju se dvije utakmice. Prvi suparnik bit će Tadžikistan, drugi će biti objavljen u bliskoj budućnosti - saopćili su iz PR službe ruskog Saveza, dok ruski mediji da će drugi protivnik vjerovatno biti Uzbekistan. 

VEZANI TEKST - FSBiH potvrdio: Odložen meč Rusija - BiH

Nakon ovog odgovora može se postaviti pitanje da li je FSBiH meč sa Rusima prolongirao u dogovoru s Moskvom, jer su Rusi znali da će meč biti odgođen, a ne otkazan?

Navode kako ni Iran neće igrati protiv Rusije, ali da Karpinov tim ima još dva protivnika.

- S našom ekipom vjerovatno neće igrati ni reprezentacija Irana, s kojom je Rusija planirala utakmicu 16. novembra. Službenog odgovora još nema, ali ima dosta vijesti da će Iranci odbiti igrati zbog gustog rasporeda uoči Svjetskog prvenstva 2022. godine - navodi Sport-express.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.