open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Komšić i Bećirović Bosankama i Hercegovkama čestitali Dan žena
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku Bosankama i Hercegovkama povodom obilježavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena.
08.03.2023. u 09:20
get url
text

- Međunarodni dan žena simboliše borbu žena širom svijeta za pravo glasa i jednakost.

Iako ovaj datum slavi postignuća žena u društvu, politici, ekonomiji i drugim društvenim sferama, ne smijemo zanemariti izazove sa kojim se još susreću u ovom modernom svijetu. U obavezi smo zajedno sistemski nastaviti raditi na poboljšanju položaja žena u našem društvu i na daljem unapređenju njihovih prava.

Drage Bosanke i Hercegovke, hvala vam što oplemenjujete našu cjelokupnu zajednicu i doprinosite sveopćem boljitku našeg društva. Želim vam dobro zdravlje, mnogo sreće, privatnog i poslovnog uspjeha. Sretan Dan žena! - naveo je Komšić u čestitki, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

FOTO: Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je također čestitku povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

- Svim pripadnicama ženskog spola želim sreću, zdravlje, privatni i profesionalni uspjeh. Osmi mart je praznik koji je nastao kao rezultat borbe protiv diskriminacije i zalaganja za jednakopravnost žena, borbe koju i mi danas moramo nastaviti, s obzirom na to da ravnopravan položaj sa muškarcima nije u potpunosti ostvaren.

Naša je obaveza i odgovornost da nastavimo zalaganje za pravednije društvo, u kojem će žene imati položaj kakav zaslužuju, bez ikakvog oblika diskriminacije. Žene u našoj zemlji daju nemjerljiv doprinos u izgradnji demokratske Bosne i Hercegovine, zbog čega im dugujemo veliku zahvalnost. Zbog svih zasluga i uloge koje imaju, žene trebaju uživati veće poštovanje i priznanje, kakvo trebamo iskazivati svakoga dana.

Gradimo Bosnu i Hercegovinu u kojoj će žene imati jednake mogućnosti kao i muškarci. Svim ženama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu čestitam 8. mart - naveo je Bećirović u čestitki, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

U sklopu aktivnosti obilježavanja 8. marta, Bećirović je, između ostalog, upriličio prijem za žene u Predsjedništvu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.