open-navfaktor-logo
search
Povratak iz Španije
Košarkaški reprezentativac BiH: Sani Čampara potpisao za tuzlansku Slobodu
Nakon toga sam dobio nekoliko ponuda iz Španije, ali odlučio sam se za Slobodu jer se nadam većoj minutaži na terenu, kazao je Čampara
08.08.2019. u 17:40
get url
text

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara potpisao je ugovor s bh. prvoligašem - Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle.

Čampara je za tuzlanski tim potpisao jednogodišnji ugovor, a kako je kazao Feni, na povratak iz Španije u BiH se odlučio nakon odličnog ciklusa s reprezentacim BiH u Kini i želje za većom minutažom. 

- Zadovoljan sam mojim nastupima u Kini, mislim da sam igrao na visokom nivou i imao dobru minutažu. Nakon toga sam dobio nekoliko ponuda iz Španije, ali odlučio sam se za Slobodu jer se nadam većoj minutaži na terenu. Tek mi je 20 godina i cilj mi je da igram što više - objasnio je Čapmara. 

Ekipa Slobode pod vodstvom trenera Josipa Pandže okupit će se 15. augusta i započeti pripreme za novu sezonu. Čampara očekuje da će se sa svojim novim timom boriti za vrh bh. prvenstva. 

- Razgovarao sam sa Čerkezovićem i trenerom Pandžom. Vjerujem da ćemo u svakoj utakmici pokušati dati sve od sebe za pobjedu - kazao je Čampara. 

U februaru će s reprezentacijom BiH igrati kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo. BiH će nastupiti u grupi H sa selekcijama Grčke, Latvije i Bugarske. 

- Grupa nam je veoma teška, ali mladi smo i talentovani i trebamo u svakom meču da se borimo, a tada vjerujem da pobjede neće izostati - zaključio je košarkaš. 

Čampara igra na poziciji pleja, visok je 190 cm, a karijeru je počeo u sarajevskim Sparsima, nakon čega odlazi u Španiju gdje je nastupao za Real Madrid, Palenciju i MoraBanc Andorru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.