open-navfaktor-logo
search
Novi playmaker
Košarkaški Zmajevi uskoro jači za Amerikanca
Ovaj 30-godišnji playmaker će na mjestu naturalizovanog igrača vjerovatno zamijeniti Alexa Renfroea
27.06.2019. u 13:10
get url
text
get url
text

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bi uskoro trebala dobiti pojačanje na poziciji playmakera u vidu Amerikanca Johna Robersona.

On će u Sarajevo doći 30. juna kako bi riješio papirologiju, upoznao se sa selektorom i osobljem KSBiH, a ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću tokom sljedećeg ciklusa kvalifikacija.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Eniseyja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u ovoj ruskoj ekipi. Prosječno je postizao 14.5 poena u prosjeku, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je 5.6 asistencija po meču, te dva skoka, 1.6 defanzivnih i 0.4 ofanzivna. Svom veoma dobrom poenterskom učinku je dodao i 2.6 izgubljenih, te 1.1 ukradenu loptu u prosjeku.

U karijeri je igrao u mnogim evropskim klubovima poput Zlatoroga (Slovenija), Sodertaljea (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Chalona i ASVEL-a (Francuska), te Eniseyja (Rusija).

Ovaj 30-godišnji playmaker će na mjestu naturalizovanog igrača vjerovatno zamijeniti Alexa Renfroea koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu. Prije njega naturalizovani igrači u dresu naše reprezentacije su bili DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant, te Terrel Castle.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.