- Znamo mi kako razmišljate, dajte da i narod zna. Ja kažem nije bilo genocida u Srebrenici. Hajde i vi to recite pa makar bilo predizborno - kazao je Antonić, na što su se oglasili saopćenjem iz Stranke za BiH u kojem pozivaju Tužilaštvo BiH da odmah reaguje zbog ovog krivičnog djela.

Faruk Đozić, delegat SBiH u Vijeću naroda bh. entiteta RS-a podnio je krivičnu prijavu protiv Antonića.

- Dok traje salva napada na Begiju Smajić, zastupnicu SBiH-a u NSRS, zbog izgovorene istine da su pripadnici Vojske RS-a izvršili genocid, promaklo je svima ovo direktno negiranje genocida u Srebrenici. Srpski dušebrižnici nisu ni reagovali, a kamoli opomenuli narodnog zastupnika. Žrtve genocida nisu samo predmetom negiranja, već odraz političke moći, ko više i bolje negira, taj je veći Srbin – navodi Đozić.  

Iz SBiH su podsjetili na izmjene Krivičnog zakona koje je donio bivši Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko. U Zakonu se kaže da "ko javno odobri, porekne, grubo umanji ili pokuša opravdati zločin genocida, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin utvrđen pravosnažnom presudom u skladu s Poveljom Međunarodnog vojnog suda pridruženom uz Londonski sporazum od 8. avgusta 1945. ili Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju ili Međunarodnog krivičnog suda ili suda u Bosni i Hercegovini, a to bude usmjereno protiv grupe osoba ili člana grupe određene s obzirom na rasu, boju kože, vjeroispovijest, porijeklo ili nacionalnu ili etničku pripadnost, i to na način koji bi mogao podstaknuti na nasilje ili mržnju usmjerenu protiv takve grupe osoba ili člana takve grupe", kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.